Top lista
Top lista za 22.02.2020.god.
Glasaj
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Novi carinski terminal u Gradišci počinje sa radom u ponedjeljak

Novosagrađeni carinski terminal Gradiška s radom počinje u ponedjeljak, potvrđeno je “Nezavisnim” iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

“Preseljenje ostatka opreme, sa sadašnjeg terminala biće završeno tokom vikenda tako da će carinski terminal na novoj lokaciji početi s radom prvog radnog dana iduće sedmice”, rečeno je u  UIO BiH.

Na ovaj način biće olakšano funkcionisanje dijela grada u kojem se sad nalazi carinski terminal i gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu da stanu u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama.

Preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada.

Naravno, potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi. Radovi na izgradnji mosta, a na koje se čekalo skoro 16 godina, teku onako kako je planirano.

Iz Gradske uprave Gradiška poručuju da je otvaranje novog carinskog terminala za lokalno stanovništvo relativno dobra vijest.

“U svakom slučaju, otvaranje novog terminala donijeće izmještanje gužvi iz grada u prigradsko naselje, ali bez izgradnje zaobilaznice, koja je u toku, kao i izgradnje novog mosta, te gužve nećemo izbjeći”, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Novoizgrađeni moderni carinski terminal u Gradišci, građen je po evropskim normama. Izgradnja objekta trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika.

Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekte, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Share With: