Нови асфалтни путеви у Вакуфу и Совјаку (ФОТО, ВИДЕО)

У мјесној заједници Вакуф данас је свечано у употребу пуштена асфалтирана дионица пута дужине 760 метара, за чију изградњу је из буџета града Градишка издвојено око 112.000 КМ.

Мјештани засеока Јованићи, кроз који пролази нови асфалтни пут,  кажу да су задовољни јер је градска власт одобрила и финансирала изградњу пута, али и свиме што је у мјесној заједници урађено у циљу побољшања инфраструктурних услова.

„Изградња ове дионице много значи свим мјештанима и свима који користе пут и представља добар вид улагања у будућност овог села“, истакао је мјештанин Вакуфа Синиша Јованић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је циљ изградње свих локалних путева у руралним подручјима да се људима на селу обезбиједе добра саобраћајна повезаност са градским срединама и омогуће услови да остају на својим пољопривредним газдинствима.

Аџић је навео да је, као и претходних седам година, Градска управа настојала да равномјерно развија све градишке мјесне заједнице, те да је и ове године у потпуности испуњен план изградње локалних путева.

„Ове године из градског буџета издвојено је око 1,5 милиона КМ за изградњу 12 километара локалних путева и сви радови су завршени у предвиђеном року“, навео је Аџић.

Средствима из градског буџета асфалтирани су локални путеви у мјесним заједницама и у Лијевчу пољу и Поткозарју, а међу првима је у току ове грађевинске сезоне асфалтирана дионица пута од 560 метара у Совјаку, за чију изградњу је издвојено 114.000 КМ.

Милка Бабић из овог села и њен син Мика, који живи у Градишци и скоро свакодневно обилази имање у Совјаку, кажу да је у вријеме обилних падавина било готово немогуће проћи овим путем и да је изградњом новог асфалтираног пута живот у овом селу много бољи.

Укупно је у 13 градишких мјесних заједница у току ове грађевинске сезоне асфалтирано око 20 дионица локалних путева.

М.Малешевић

Share With: