Nove padavine u Srpskoj

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuju nove padavine koje će prvo zahvatiti sjeverne predjele, a do večeri će se proširiti ka jugu i istoku.

“Ujutro će biti hladno uz slab do umjeren mraz i pretežno vedro. U prvom dijelu dana pretežno sunčano i relativno toplo za ovo doba godine uz postepeno naoblačenje. Na jugu slaba kiša,” saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padaće prvo slaba kiša, u višim predjelima snijeg, a do večeri padavine jačaju i uz zahlađenje, a kiša će preći u susnježicu i snijeg i u nižim predjelima.

Na sjeveru tokom noći padavine postepeno prestaju. U višim predjelima do narednog jutra će pasti oko 10 do 15 centimetara novog snijega, a u nižim predjelima će se formirati manji snježni pokrivač, do pet centimetara.

Duvaće slab vjetar, prije podne južnog smjera, a u drugoj polovini dana postepeno će promijeniti smjer na sjever, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus pet do dva, u višim predjelima od minus devet, a dnevna od četiri do 10, u višim predjelima od jedan Celzijusov stepen.

Share With:
Open

close button