Top lista

Top lista za 15.05.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Nove nagrade za satiričara Boška Grgića

Satiričar , pisac i novinar iz Gradiške, Boško Grgić, osvojio je tri nagrade na XX Međunarodnom konkursu humora i satire na temu: „Koja (naj)bolje bode” – “pozlaćeni aforizam”, “najoriginalniji epigram” i “zlatna satirična pjesma triptihon”.

Konkurs je organizovan u Mrkonjić Gradu, povodom Prvog aprila – Dana šale i zbilje, a prijavili su se brojni, najbolji satiričari iz regiona. Svi nagrađeni radovi biće objavljeni u zajedničkom elektronskom Zborniku .

Gostujući u programu Radio Gradiške, Grgić je rekao da se na konkurs prijavio u tri kategorije i da je u sve tri nagrađen.”U kategoriji aforizama dobio sam nagradu pozlaćeni aforizam, 10 mojih aforizama je nagrađeno, a nagrađene su i tri pjesme koje sam poslao, dok su moji epigrami najorginalniji”, istakao je Grgić.

Grgić je više puta nagrađivan na brojnim festivalima i konkursima, a na XVIII festivalu satire u Mrkonjić Gradu, 2019. godine, nagrađen je u četiri kategorije. On je rekao da su mu nagrade motivacija za dalji rad, dok inspiraciju pronalazi svuda oko sebe.

Prošle godine objavio je prvu knjigu satire „Prvi par opanaka“, a trenutno priprema drugu knjigu koja bi iz štampe trebala izaći za dva mjeseca.

S.Vidović

Share With: