Nove mjere Republičkog štaba

Republički štab za vanredne situacije pooštrio je određene postojeće mjere i donio zaključke prema kojima se, između ostalog, ograničavaju sva javna okupljanja u grupama većim od 30 lica, rekao je danas direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.
Zeljković kaže da na privatnim okupljanjima sada može biti maksimalno 10 lica, te da ostaje zabrana kada je riječ o pružaju usluga u fitnes-klubovima i slično.

„Građani treba da se i dalje pridržavaju mjera u vezi sa virusom korona jer se nalazimo na korak takozvanog `zaključavanja`“, izjavio je Zeljković na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci.

On je apelovao na poslodavce da organizuju rad od kuće u skladu sa mogućnostima da bi se spriječilo širenje zaraze.

Kada je riječ o vakcinaciji starijih od 65 godina, Zeljković je naveo da su pojedini domovi zdravlja to počeli, dok će drugi taj posao sprovoditi narednih dana.

„Moramo da što prije obuhvatimo ovu populaciju koja je najpodložnija stvaranju teške kliničke slike“, rekao je Zeljković i upozorio da se povećava broj hospitalizovanih.

SRNA

Share With: