Нова сезона Градског позоришта Градишка (ВИДЕО)

Петак, 15. септембра, и извођење представе „Миро (помазани)“, означиће почетак нове сезоне у Градском позоришту Градишка. О томе, као и о осталим плановима градског театра говорио је у јутарњем програму РТВГ, Златан Видовић, директор и глумац Градског позоришта.

Представа настала по првонаграђеном тексту Зорана Тодоровића на конкурсу Министарства просвјете и културе за најбољи изворни драмски текст, премијерно је изведена на позоришном фестивалу „Љубица“, у мају ове године. Ово ће бити њено прво извођење након тога, а у плану су и бројне копродукције са другим позориштима из Републике Српске. То је гаранција да ћемо у наредном периоду сваког мјесеца два или три пута имати прилике да посматрамо одличне представе у Културном центру, изјавио је Видовић.

У наставку разговора Видовић се осврнуо на његов лични глумачки ангажман у бројним серијама и филмовима овог љета, као и присуство филмским фестивалима у регији. Изразио је жељу да и Градишка у скоријој будућности организује један филмски фестивал чиме би се наш град и на тај начин додатно учинио видљивим на културној мапи Републике Српске и региона.

 

Н. Ристић

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=zt5UOENJXr8[/embedyt]
Share With: