Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Nikolina Čakalj pjeva za svog brata i sve “Mrvice”

Pobjednik 14. Festivala dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor – Banjaluka 2020” Nikolina Čakalj iz Gradiške nastupiće 27. decembra u Banjaluci na humanitarnoj manifestaciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Nikolina je izjavila za Radio Gradišku da joj je čast i zadovoljstvo što ima priliku da bude partner predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović u ovoj humanitarnoj akciji i da doprinese osnivanju prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu u Srpskoj.

Ona je ispričala da se njena majka Danijela juče porodila u 7. mjesecu trudnoće, te da je zadovoljstvo što će učestvovati u ovoj akciji sad još veće jer će pjevati i za svoju “mrvicu” – svog malog brata.

Nikolina je navela da je ranije učestvovala na humanitarnim koncertima u Gradišci, ali da je ovo prvi put da učestvuje u ovako velikoj humanitarnoj akciji.
Ona će se predstaviti sa pjesmom “Sreća”, sa kojom je pobijedila na Festivalu “Mali kompozitori – Banjaluka 2020”, a koja u svom stihu kaže “čak i sasvim mala sreća kad se dijeli bude veća”.

“To je ujedno i moja poruka svim ljudima na planeti. Dijelite sreću, pomozite jedni drugima i vi sami ćete biti srećniji i zadovoljniji. Vaše malo, našim mrvicama će značiti mnogo”, poručila je Nikolina.

Nikolina je učenik osmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Lamincima i petog razreda Osnovne Muzičke škole “Branko Smiljanić” Gradiška, a do sada je učestvovala na više muzičkih festivala sa kojih je donijela brojne nagrade.

Osim Nikoline Čakalj, Gradiška će imati i druge predstavnike u humanitarnoj manifestaciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, a to su mališani iz Javne predškolske ustanove “Lepa Radić”.

Direktor ove ustanove Suzana Ivaštanin rekla je da im je čast što su partneri u ovoj humanitarnoj manifestaciji i da se djeca sa nestrpljenjem i vrijedno pripremaju za nastup.

Iveštaninova je navela da ih je poziv za učešće u manifestaciji obradovao, a da najveće zasluge za to ima Danka Mirjanić, majka prijevremeno rođene Dunje, koja sada ima pet godina i član je starije vrtićke grupe, a učestvovaće u nastupu zajedno sa svojim drugarima.

Građani koji žele da daju svoj doprinos osnivanju prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu u Republici Srpskoj mogu to da učine i tako što će donirati jednu KM pozivom na “M:tel” humanitarni broj 1411.

Share With: