Nesmetano odvijanje sobraćaja

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi nesmetano, ali se savjetuje oprez zbog magle, dok na graničnim prelazima nema dužih čekanja, saopšteno je iz Aut-moto saveza Srpske.

U Federaciji BiH magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putnim pravcima Priluka-Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Drvar-Resanovci, Olovo-Semizovac i Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ.

Izmjene u saobraćaju aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.
Počela je rekonstrukcija dijela magistralnog puta, od Orahove ka Vrbaškoj, koji vodi prema graničnom prelazu Gradiška, ali još nema potpune obustave, već se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na putnom pravcu Draksenić-Vrbaška i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zbog radova na magistralnom putu Lamovita-Ivanjska, odnosno od Verića do Ivanjske, saobraćaj je potpuno obustavljen u vremenu od 7.00 do 18.00 časova i preusmjerava se na privremenu obilaznicu, lokalni put dionica Lamovita-Bistrica.

Na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko, u rejonu Krepšića i Vršani-Bijeljina, rejon Čađavice, saobraćaj se zbog radova od 7.00 do 16.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Za danas je u FBiH najavljen početak sanacionih radova u blizini kamenoloma u Stuparima, na magistralnom putu Kladanj-Tuzla. Od 8.00 do 16.00 časova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj će večeras od 22.00 do 6.00 časova biti potpuno obustavljen. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaće obilaznicom oko tunela, dok će sva vozila iz smjera Tuzle ići preko Dubrava.

Share With: