Top lista

Top lista za 04.12.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Nesmetano odvijanje saobraćaja

Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija nesmetano, a izmjene su prisutne samo na mjestima izvođenja radova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radovi su aktuelni na magistralnim putevima Kotor Varoš-Obodnik, Dobro Polje Miljevina, Brod na Drini-Šćepan Polje, te na području Doboja i Vlasenice.

Deminerski radovi se izvode na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u mjestu Klakar Donji /Brod-Odžak/ i Gornji Božinci /Derventa-Podnovlje/. Na ovim dionicama dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i zbog radova u tunelima Čemerno /Brod na Drini-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/, Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-Ugar, granica Srpske i Federacije BiH/.

Kada je riječ o regionalnim putevima, izmjene su aktuelne na dionicama Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske/FBiH/, Jezero-Šipovo, dionica Mrakovica-Podgradci, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Stari Majdan-Lamovita, Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima kojima se kreće vangabaritni prevoz vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

U FBiH radi se mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, na silaznom kraku petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnom kraku iz Visokog prema Zenici, u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/.

Na ovom putnom pravcu saobraćaj se od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje /Ćehaje/ i Hutovo-Stolac /Cerovica/.

Share With: