Nesmetano odvijanje saobraćaja

Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija nesmetano, a izmjene su prisutne samo na mjestima izvođenja radova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radovi su aktuelni na magistralnim putevima Kotor Varoš-Obodnik, Dobro Polje Miljevina, Brod na Drini-Šćepan Polje, te na području Doboja i Vlasenice.

Deminerski radovi se izvode na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u mjestu Klakar Donji /Brod-Odžak/ i Gornji Božinci /Derventa-Podnovlje/. Na ovim dionicama dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i zbog radova u tunelima Čemerno /Brod na Drini-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/, Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-Ugar, granica Srpske i Federacije BiH/.

Kada je riječ o regionalnim putevima, izmjene su aktuelne na dionicama Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske/FBiH/, Jezero-Šipovo, dionica Mrakovica-Podgradci, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Stari Majdan-Lamovita, Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima kojima se kreće vangabaritni prevoz vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

U FBiH radi se mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, na silaznom kraku petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnom kraku iz Visokog prema Zenici, u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/.

Na ovom putnom pravcu saobraćaj se od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje /Ćehaje/ i Hutovo-Stolac /Cerovica/.

Share With: