Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Nešić: DNS stabilan u izbornoj jedinici dva

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras u Gradišci da je ova stranka konsolidovala svoje redove u Izbornoj jedinici dva, te da su Regionalni odbor Lijevče i lokalni stranački odbori u Gradišci, Srpcu, Prnjavoru i Laktašima pokazali stabilnost na proteklim lokalnim izborima na kojima su ostvarili nešto bolji rezultat u odnosu na one iz 2016. godine.

Nešić, koji je prisustvovao sjednici Regionalnog odbora DNS-a Lijevče, istakao je da je nakon donošenja odluke o sprovođenju unutarstranačkih izbora dogovoreno da najviši stranački funkcioneri posjete sve regionalne odbore.

“Želimo da nakon unutarstranačkih izbora krenemo u pripreme za opšte izbore, a DNS je najavio da će imati svog kandidata za predsjednika Republike Srpske ili srpskog člana Predsjedništva BiH”, rekao je Nešić novinarima u Gradišci.

On je dodao da je DNS pokazao da je stabilan u Izbornoj jedinici dva, što uliva optimizam da može osvojiti najmanje jedan, a možda i dva poslanička mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ove izborne jedinice.

Potpredsjednik DNS-a Dane Malešević, koji je i predsjednik Regionalnog odbora Lijevče i Gradskog odbora ove stranke Gradiška, naveo je da je DNS na lokalnim izborima u Gradišci, Laktašima, Prnjavoru i Srpcu osvojio po tri odbornička mandata, ali da su stranku nakon izbora napustili po jedan odbornik iz Laktaša i Srpca.

“Na sjednicama regionalnih odbora želimo da razgovaramo o planovima kako da pojačamo stranački rad na terenu i o tome da li smo uspjeli da stabilizujemo stranku. Po našem mišljenju trenutno imamo konsolidovanu stranku. U ovoj regiji i nismo imali većih unutarstranačkih turbulencija, osim u Laktašima gdje već imamo formiran inicijativni odbor”, rekao je Malešević.

Sjednici Regionalnog odbora DNS-a Lijevče prisustvovali su potpredsjednici i generalni sekretar stranke, Duško Ivić, Radislav Jovičić i Dragutin Rodić.

M.Malešević

Share With: