Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Nešić: DNS stabilan u izbornoj jedinici dva

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras u Gradišci da je ova stranka konsolidovala svoje redove u Izbornoj jedinici dva, te da su Regionalni odbor Lijevče i lokalni stranački odbori u Gradišci, Srpcu, Prnjavoru i Laktašima pokazali stabilnost na proteklim lokalnim izborima na kojima su ostvarili nešto bolji rezultat u odnosu na one iz 2016. godine.

Nešić, koji je prisustvovao sjednici Regionalnog odbora DNS-a Lijevče, istakao je da je nakon donošenja odluke o sprovođenju unutarstranačkih izbora dogovoreno da najviši stranački funkcioneri posjete sve regionalne odbore.

“Želimo da nakon unutarstranačkih izbora krenemo u pripreme za opšte izbore, a DNS je najavio da će imati svog kandidata za predsjednika Republike Srpske ili srpskog člana Predsjedništva BiH”, rekao je Nešić novinarima u Gradišci.

On je dodao da je DNS pokazao da je stabilan u Izbornoj jedinici dva, što uliva optimizam da može osvojiti najmanje jedan, a možda i dva poslanička mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ove izborne jedinice.

Potpredsjednik DNS-a Dane Malešević, koji je i predsjednik Regionalnog odbora Lijevče i Gradskog odbora ove stranke Gradiška, naveo je da je DNS na lokalnim izborima u Gradišci, Laktašima, Prnjavoru i Srpcu osvojio po tri odbornička mandata, ali da su stranku nakon izbora napustili po jedan odbornik iz Laktaša i Srpca.

“Na sjednicama regionalnih odbora želimo da razgovaramo o planovima kako da pojačamo stranački rad na terenu i o tome da li smo uspjeli da stabilizujemo stranku. Po našem mišljenju trenutno imamo konsolidovanu stranku. U ovoj regiji i nismo imali većih unutarstranačkih turbulencija, osim u Laktašima gdje već imamo formiran inicijativni odbor”, rekao je Malešević.

Sjednici Regionalnog odbora DNS-a Lijevče prisustvovali su potpredsjednici i generalni sekretar stranke, Duško Ivić, Radislav Jovičić i Dragutin Rodić.

M.Malešević

Share With: