Top lista

Топ листа за 14.05.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Nema zastoja u odvijanju saobraćaja

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća bez zastoja, mjestimično po vlažnim i mokrim kolovozima, a duž riječnih tokova i u višim predjelima moguća je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Počela je rekonstrukcija magistralnog puta LJubinje-granica Republike Srpske /Trnovica/-Trebinje, zbog čega će na ovoj dionici biti izmijenjen režim saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 1. avgusta.

U toku su radovi u okviru projekta “Proširenje distributivne mreže pijaće vode i mreže za prikupljanje otpadnih voda” u mjestu Radosavska, zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu na dionici Banjaluka-Stari Majdan do 27. jula.

Do 16. septembra dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se spaja sa ulicom Brodskog bataljona u Brodu.

Od danas na putnim pravcima međuentitetska linija Stanić Rijeka – međuentitetska linija Karuše /do 15. jula/, Mel Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac /do 20. jula/ i Donje Ledenice-Crkvina-Šamac /do 20. juna/ kretaće se vanredni prevoz, pa se vozači mole za oprezniju vožnju na ovim putevima i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog radova na izgradnji zvučnog zida, izmjenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor do 25. juna.

Na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova zbog deminerskih radova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, /mjesto Klakar Donji/, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Sanacioni radovi aktuelni su na auto-putu Banjaluka-Prnjavor, na ulazu u Prnjavor, na području Kotor Varoša, zatim od Šešlija prema Doboju, te dionicama Prijedor-Kozarac, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, Crna Rijeka-Bjelajce, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice i Priboj-Lopare, kao i na putnom pravcu Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Zbog izgradnje Male hidroelektrane, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu na dionici Kotor Varoš-Obodnik.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici Krupac-granica Republike Srpske/Bogatići/ na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U Federaciji BiH za danas je najavljena sanacija rasvjete u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/, zbog čega će se od 8.30 kroz tunel saobraćati usporeno-jednom trakom.

I dalje su aktuelni radovi kroz tunel Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na druge pravce.

Usporeno se, zbog radova na mostovima, saobraća u mjestu Drenik na putu Srebrenik-Šićki Brod, na magistralnom putu Olovo-Semizovac, u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup i na dionici Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila /kroz tunel Vranduk/ od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno.

Zbog sanacije mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova, obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Za vrijeme obustave, saobraćaj je preusmjeren na druge granične prelaze.

Iz AMS podsjećaju da je BiH otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ako imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona ne stariji od 72 časa.

Share With:
Facebook
YouTube
Instagram