Top lista

Top lista za 23.10.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Neće biti organizovanja maturskih večeri

Republički štab za vanredne situacije donio je  zaključak kojim se zabranjuje organizovanje maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama zbog pojave bolesti izazvane virusom korona i zbog opasnosti za zdravlje učenika, rekla je ministar prosvjete i kulture Srpske  Natalija Trivić.

Prema njenim riječima, za realizaciju ovog zaključka zadužuju se osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske danas donijela dvije naredbe o izmjeni školskog kalendara u osnovnim i srednjim školama za školsku 2020/2021. godinu, a koje se konkretno odnose na završetak školske godine.

Trivićeva je rekla da se nastava u osnovnim školama u drugom polugodištu završava u petak, 12. juna, a za učenike završnog razreda osnovne škole u petak, 29. maja.

Ona je navela da su za sprovođenje ove naredbe odgovorni direktori osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Trivićeva je rekla da se nastava u drugom polugodištu za učenike četvrtog razreda Gimnazije i vjerskih škola završava u srijedu, 20. maja, a za učenike prvog, drugog i trećeg razreda Gimnazije i vjerskih škola završava se u srijedu, 17. juna.

Ona je rekla da se za učenike trećeg razreda trogodišnje i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja u srednjim stručnim i tehničkim školama nastava završava u srijedu, 20. maja.

Trivićeva je istakla da se nastava za učenike, prvog i drugog razreda trogodišnje, te prvog, drugog i trećeg razreda četvorogodišnjeg obrazovanja u stručnim i tehničkim školama završava u srijedu, 17. juna.

Ona je rekla da se nastava za učenike četvrtog razreda umjetničkih škola završava u srijedu, 27. maja, a za učenike prvog, drugog i trećeg razreda umjetničkih škola završava se u srijedu, 10. juna.

Trivićeva je navela da su za sprovođenje ove naredbe odgovorni direktori srednjih škola u Republici Srpskoj.

Ona je rekla da je na sajtu resornog ministarstva postavljena aplikacija za učenike koji imaju obavezu prema nastavnom procesu u srednjim školama van granica Republike Srpske, a radi provođenja besplatnog testiranja koje je u nadležnosti Republike Srpske.

Share With: