Nastavlja se obnova spomenika NOR-a na području Gradiške

Obnova spomenika jedna je od glavnih programskih aktivnosti opštine Gradiška i Opštinskog odbora SUBNOR-a Gradiška, rekao je Predsjednik OO SUBNOR-a Gradiška Nikola Kragulj.

 „Pored čuvanja uspomena na značajne datume i događaje iz Narodno-oslobodilačkog rata, opština je preuzela najveći dio obaveza da održava spomenike NOR-a na području Gradiške“, naveo je Kragulj i dodao da se SUBNOR posebno bavi tim pitanjem i da svake godine u okviru programa rada donosi planove o obnovi spomenika.

Kragulj je podsjetio da su u Gradišci prošle godine obnovljene biste narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, Lepe Radić, Stevena Dukića i Envera Šiljka, spomen kosturnica, da je nedavno urađen pristup centralnom spomeniku žrtvama NOR-a „Ustanak“ u spomen parku u Gradišci i da je još potrebno da se osposobi vječna vatra.

On je rekao da je iz prošle godine ostalo neriješeno pitanje uređenja Partizanskog groblja u Brestovčini i da je u narednom periodu predviđena obnova spomenika 13 Skojevki na putu Gornji Podgradci-Mrakovica, dok se završi ta dionica puta.

Share With: