Наставак појачаних акција у саобраћају, матурске прославе под будним оком полиције

Полицијска управа Градишка предузела је низ активности како би побољшала безбједност учесника у саобраћају. Након што су током априла четири лица смртно страдала у саобраћајним незогдама, кренуло се у ригорозну контролу присуства алкохола у организму возача и брзине вожње.

Дејан Трифковић, начелник Ођељења полиције нагласио је да је у овиру ове акције, до сада контролисано 1200 учесника, 174 возача су искључена због вожње под утицајем алкохола, 17 их је ухапшено јер им је измјерено више од 1, 5 gr/kg и једно лице је возило под утицајем наркотика. Појачана је и активност радарских система, додао је Трифковић. Полицијска управа предузела је и низ мјера како би матурске прославе, које се одржавају у текућем мјесецу, протекле безбједно.

На редовној мјесечној конференцији за новинаре  представљени су и други показатељи рада полиције у протеклом мјесецу. Сагледавајући статистичке показатеље по свим параметрима, стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка је задовољавајуће, нагласио је Тихомир Ракита, замјеник начелника ПУ Градишка.

Поводом Међународног дана нестале ђеце, који се обиљежава 25. маја, МУП РС проводи вишедневну превентивну кампању пдо називом „Растимо сигурно“. Полицијски службеници организоваће предавања за ученике нижих разреда основних школа како би их упознали са опасностима које пријете на путу од куће до школе и понашању при евентуалном сусрету са непознатом особом, те дијелити едукативне летке грађанима  на тровима и улицама.

Сања Т.

Share With: