Top lista
Top lista za 07.12.2019.god.
Glasaj
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Narodni zbor “Prokop 2019“

Narednog vikenda u Donjim Podgradcima biće održan veliki narodni zbor “Prokop 2019.“.

Predsjednik Mjesne zajednice, Doni Podgradci, Milenko Janković, gostujući u programu Radio Gradiške, rekao je da će oba dana od 20 časova biti održane večeri folklora na kojima će nastupiti KUD“Mirkovo kolo“ iz Vrbaške, KUD“Kozara“Podgradci, KUD“Petar Kočić“ Nova Topola, KUD“Đerdan“ iz Kukulja i KUD“Una“ iz Kozarske Dubice kao i pjevačke grupe „Ponos Kozare“ Grbavci i Pjevačka grupa „Podgradčani“ iz Podgradca.

Janković je istakao da će, drugog dana zbora, u nedjelju 21.jula u 10 časova biti obavljeno prelivanje grobova i održana služba u groblju u Donjim Podgradcima, a u 12 časova na spomen obilježju biće položeni vijenci borcima Odbrambeno-otadžbinskog  i Narodno-oslobodilačkog rata i žrtvama fašističkog terora.

Revijalna fudbalska utakmica FK“Sloboda“ Donji Podgradci i FK“Bratstvo“ biće odigrana od 18 časova.Janković je rekao da će nakon toga uslijediti veče folklora, tradicionalni narodni zbor i zabavno veče uz „Alo-alo“bend.

Organizatori Manifestacije“Prokop 2019“ su Savjet Mjesne zajednice Donji Podgradci, Mjesna boračka organizacija, FK“Sloboda“ Donji Podgradci i Turistička organizacija Grada Gradiška.

Medijski pokrovitelj je Radio Gradiška.

Share With: