Narodna skupština usvojila Zakon o Gradu Gradiška

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske juče su u nastavku 3. redovne sjednice Narodne skupštine prihvatili Odluku o Programu rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu uz amandmane klubova poslanika.

Programom rada Narodne skupštine Republike Srpske u 2019. godini je predviđeno usvajanje ukupno 92 zakonodavne i 53 tematske cjeline.

Između ostalog Narodna skupština usvojila je juče Zakon o Gradu Gradiška i Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Gradiška, Milenko Pavlović zahvalio je poslanicima Narodne skupštine, naročito onima sa područja opštine Gradiška koji su dali sve od sebe da ovaj zakon bude usvojen.

“Velike su zasluge i načelnika Opštine Gradiška koji je svojom energijom i upornošću došao do zadanog cilja da Gradiška dobije status Grada. Posebno mi je drago što smo uspjeli da završimo tu našu dugogodišnju želju, a sad je na nama da mjenjamo određena akta  i da u drugim vidovima i oblastima imamo obilježja i kriterijume grada” rekao je Pavlović.

 

Share With: