Напредују радови на кружној раскрсници „Јабука“

Радови на изградњи кружне раскрснице „Јабука“  у Градишци ушли су у другу фазу. Јуче је у употребу пуштен „бајпас“ који саобраћај са граничног прелаза Градишка усмјерава према Бањалуци и Козарској Дубици.

Изградња кружне раскрснице одвија се у три фазе, а извођачи радова тренутно су у другој фази радова.

Ведран Кнежевић, начелник Одјељења за стамбене и комуналне послове Града Градишка рекао је да је у току асфалтирање југоисточног дијела будуће петље. Он је појаснио да ће се дио новоотворене саобраћајница тзв. бајпас након асфалтирања другог дијела премоснице омогућити одвијање саобраћаја са граничног прелаза ка Козарској Дубици поред Тропика и ка Бањалуци поред Електродистрибуције.

Кнежевић је нагласио да се поменутом регулацијом саобраћаја отвара трећа фаза радова која подразумјева рушење надвожњака, Градишчанима познатог „Бањалучког моста“. Рушење је планирано у наредна два до три мјесеца.

Како радови напредују често долази до измјене регулације саобраћаја.

Александар Бакић, самостални стручни сарадник за саобраћај градске Управе Градишка истиче да је извођач радова сваку измјену прописно обиљежио саобраћајним знаковима. Бакић је подсјетио да возачи требају поштовати све знакове, јер је стара сигнализација и даље у функцији.

„Како радови буду напредовали и како се буде мијењале саобраћајнице, мијењаће се и саобраћајни знакови“, рекао је Бакић и  додао да је важно да возачи у зони радова прате привремено постављену сигнализацију.

Кружна раскрсница „Јабука“ велики је изазов за грађевинаре. Према пројекту, ова раскрсница на улазу у Градишку имаће осам улаза и излаза, двије паралелне траке, као и пјечашко-бициклистичке стазе. Након завршетка радова биће једна од већих кружних раскрсница у Републици Српској и БиХ.

Градска управа израдила је пројектну документацију и обезбједила грађевинску дозволу, а инвеститор је  јавно предузеће “Путеви Републике Српске”.

Г.Влаинић

Share With: