Nakon 50. godina škola u Novoj Topoli dobija sportske terene

U krugu Osnovne Škole “Petar Kočić”  u Novoj Topoli danas će biti završeni radovi na izgradnji sportskih terena i asfaltiranju jednog dijela školskog dvorišta.

Direktor  Osnovne  škole “Petar Kočić” Radivoj Popović istakao je da je škola  izgrađena 1971. godine,  a da je starost objekta 50. godina te da su za sve te godine generacije bile uskraćene, bez adekvatnog prostora za igru i zabavu što je neshvatljivo za 21. vijek. i dodao da je ova škola jedna od najvećih na području Gradiške po brojnosti učenika i rezultatima postignutim u naučnim i sportskim disciplinama.

“ Danas završavamo izgradnju sportskih terena površine 1800 m2 , to su dva sportska terena jedan za fudbal i rukomet i drugi za košarku i odbojku, vrijednost ovih radova iznosi 72.000 KM , a sredstva su izdvojena iz Gradske uprave”, naglasio je Popović.

Popović je istakao da ovi tereni nisu namjenjeni samo za učenike već za sve građane odnosno omladinu Nove Topole.

“Pored ovih radova imamo u planu projekat energetske efikasnosti, odnosno izgradnja nove fasade, krova i promjene stolarije, aplicirali smo na konkurs Ministarstva za prostorno uređenje,građevinarstvo i ekologiju gdje smo ušli u uži krug i očekujemo početak realizacije ovog projetka naredne godine”, dodao je Popović.

Share With: