Набављено 1 000 противградних ракета (ВИДЕО)

Противградна превентива РС обезбиједила је додатне количине противградних ракета за врло захтјевну овогодишњу сезону. У Противградни центар у Новој Тополи  пристигло је 1 000 ракета.

Од 15. априла, када је почела противградна сезона, испаљене су 824 ракете. „Незапамћена година по броју дана са дејствима“, наглашавају у „Противградној превентиви РС“, биљежећи у досадашњем дијелу сезоне таква 23 дана и 14 дана праћења облачности.

„Све залихе из претходних година извезли смо на терен. Поред ове испоруке, од 1000 ракета, очекујемо још 320 ракета“, истиче директор Тихомир Дејановић, сматрајући да ће до краја сезоне, 15. октобра, то бити довољне количине.

На градишком подручју у протеклом периоду није било значајније појаве и штета од града. Употријебљено је преко 80 ракета.

Противградном заштитом покривена је комплетна територија РС и Тузлански кантон. На цијелом подручју инсталирано је преко 300 противградних станица. У односу на раније године, нешто је мањи број стријелаца, али су, појашњава Дејановић, на појединим локацијама у употреби аутоматске противградне станице.

Сања Т.

Share With: