Na virus korona u Gradišci trenutno pozitivno 111 lica

Na području Gradiške trenutno je 111 lica aktivno pozitivno na virus korona dok se 147 lica nalazi u izolaciji, što znači da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 258 lica.

Načelnik Higijensko-epodemiološke službe Doma zdravlja Gradiška, Slađana Tepavac rekla je da je epidemiološka situacija u poslednja dva mjeseca u stagnaciji i da nema naglih skokova broja zaraženih lica.

Govoreći o strukturi pozitivnih na virus korona, Tepavac je istakla da je u ovom talasu  evidentan veći broj mlađih osoba, među kojima su djeca školskog uzrasta, posebno djeca osnovnih škola.

„Od početka ove školske godine, na području Gradiške registrovano je 61 pozitivno dijete školskog uzrasta, a trenutno ih je 16 aktivno pozitivnih“, istakla je Tepavac i dodala da se određen broj djece nalazi u izolaciji zbog bliskog kontakta sa zaraženima članovima porodice.

Tepavac je rekla da je od početka pandemije na području Gradiške preminulo 186 lica.

Govoreći o vakcinaciji, Tepavac je istakla da se vakcinacija protiv virusa korona i dalje obavlja na vakcinalnom punktu u Kulturnom centru i dodala da je na području Gradiške do sada vakcinisano oko 30 odsto građana.“Prvu dozu su primila 15 054 lica, dok su sa obje doze vakcinisane 12 563 osobe“, rekla je Tepavac i pozvala  građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine.

S.Vidović

Share With: