Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Na Vidovdan, 28. juna – Konferencija beba

Pod sloganom“Ljepša Srpska-brojnija Srpska“ u Gradišci će u petak, 28.juna biti održana Konferencija beba.Konferencija beba biće održana u Kulturnom centru sa početkom u 10 časova i 30 minuta.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Gradiška, Davor Glišić, gostujući u programu Radio Gradiške, istakao je da se Konferencija beba u Gradišci održava osmi put po redu i da je i ove godine pripremljen prigodan zabavni program, a zahvaljujući sponzorima obezbjeđene  su robne i novčane nagrade. Glišić je rekao da će na Konferenciji biti izabrana najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara.

„Pravo učešća imaju sve bebe sa područja Gradiške rođene u periodu od 28.juna 2018.do 28.juna 2019.godine“, rekao je Glišić i dodao da je od Vidovdana prošle godine, do danas rođeno 300 beba. Prema njegovim riječima u 2018.godini na području Gradiške rođeno je 290 beba, što je za  40 beba više nego u 2017.

Glišić je naglasio da je primarni cilj manifestacije da se skrene pažnja na važnost porodice i rađanja, prije svega da se istaknu prave vrijednosti i da se pošalje pozitivna slika iz Gradiške i dodao da, osim što podržava Konferenciju beba, Gradska uprava provodi razne mjere pronatalitetne politike, kao što su poklon čestitka za novorođenče u iznosu od 150KM, sufinansiranje vantjelesne oplodnje i drugo.

Prilikom prijavljivanja na Konferenciju beba,  potrebno je donijeti zdravstvenu knjižicu ili izvod iz matične knjige rođenih za bebe.

 

Share With: