На променади позорница за градску елиту: Градишка у кадру, петком (ФОТО)

На градском кеју, омиљеном шеталишту поред Саве у Градишки настављене су данас колажне емисије „Градишка у кадру“ у продукцији РТВ Градишка.

На отвореној сцени, говорећи о својим преокупацијама и интересовањима, говорили су глумица Мирела Предојевић, пијаниста Василије Пуцар, професор музике Жељко Кресојевић, виолинисткиња Марија Будимчић, пјевач Александар Дулић…

– Настојимо да у овим, све гледанијим емисијама, које су на програму телевизије и радија, истовремено, петком у 11 часова, представимо истакнуте особе из Градишке, оне који овдје живе или одавде потичу, који су овдје рођени… – казала је за Српскаинфо Сања Суботић Цумбо, уредник ТВ Градишке која је, заједно са Дејаном Јанковићем, са Радио Градишке, водитељ данашњег издања овог програма.

Они су гледаоце и слушаоце поздравили из јединственог амбијента, у природи, гдје сценографија открива љепоте града на Сави.

 

– Све емисије радимо у природи, у граду или у селима. На многим мјестима амбијенти су јединствени. Природа и људи учинили су их веома привлачним. Искуства послије пет емисија су веома добра и она показују оправданост ове идеје. Томе је веома посвећена комплетна техничка, новинарска и водитељска екипа – појаснила је Сања Суботић Цумбо.

Емисију „Градишка у кадру“ РТВ реализује заједно са „Културним центром“, а уз помоћ више јавних установа, градске управе и мјесних заједница.

– Програм реализујемо помоћу четири камере и дрона, што из толико перспектива даје потпуни смисао програму, гдје уживо наступају пјевачи, солисти, музичари, фолклорне групе. Овај програм, у техничком и реализаторском смислу, увелико превазилази локалне границе – каже Миодраг Јокић, реализатор и технички уредник.


Заједно с њим у тиму који је реализовао данашњу емисију „Градишку у кадру“ су сниматељи Татјана Иваштанин и Иван Ћатић, дрон оператер Ненад Балабан, организатор Гордана Влаинић, миксер Ненад Божић и мајстор звука Срђан Ковачевић.

Српскаинфо

Милан Пилиповић

Share With: