Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Na području Gradiške vakcinisano 1200 lica

Epidemiološka situacija na području Gradiške polako se stabilizuje, smanjuje se broj pacijenata na bolničkom liječenju kao i broj pregleda u respiratornoj ambulanti, izjavila je načelnica Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška, Slađana Tepavac.

Tepavac je istakla da je veoma bitno da se i dalje poštuju sve propisane epidemiološke mjere koje su na snazi kao i uputstva i preporuke nadležnih institucija.“Treba naglasiti da još nije vrijeme za bilo kakvo popuštanje i da smo dužni da poštujemo sve propisane mjere“, istakla je Tepavac.

Govoreći o vakcinaciji protiv covida 19, Tepavac je istakla da se vakcinacija odvija po planu.

 „Vakcinacija na području Gradiške odvija se po planu, u skladu sa brojem doza koje dobijamo“, rekla je Tepavac i dodala da je u toku vakcinacija lica starijih od 65 godina.Ona je naglasila da je do sada, na području Gradiške, vakcinisano  1200 lica, dok su 723 lica primila drugu komponentu vakcine.

Tepavac je rekla da je danas planirana vakcinacija 150 lica kineskom vakcinom Sinovac,a da će od sutra, 20.aprila  početi vakcinacija Astra Zenekom i revakcinacija lica koja su primila prvu dozu ruske vakcine Sputnjik V. Prema njenim riječima, do sada je za vakcinaciju prijavljeno više od 5 000 lica starijih od 65 godina.

Direktor Doma zdravlja Gradiška, Vesna Gluvić Čelić potvrdila je da se vakcinacija odvija po planu Higijensko epidemiološke službe, a dinamika vakcinacije zavisi od broja dobijenih doza. Ona je rekla da u narednih nekoliko dana očekuju nove količine vakcine Astra Zeneka.

Gluvić Čelić je podsjetila da se vakcinacija odvija na vakcinalnom punktu u Kulturnom centru i pojasnila da je ta lokacija izabrana zbog blizine matične ustanove i mogućnosti prustupa vozila Službe hitne pomoći.

S.Vidović

Share With: