Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Na području Gradiške sutra počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac rekla je da vakcinacija protiv sezonskog gripa na području Gradiške počinje sutra, te navela da su od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske dobili  700 doza besplatnih i 850 doza komercijalnih vakcina, koje će danas biti proslijeđene terenskim ambulantama.

Tepavac je navela da se za područje grada se vakcinacija pacijenata koji imaju pravo na besplatnu vakcinu obavlja u ambulantama, a po komercijalnom principu u Higijensko-epidemiloškoj službi, te da se u terenskim ambulantama van grada obavlja vakcinacija pacijenata koji imaju pravo na besplatnu vakcinu i onih koji vakcinu plaćaju 26 KM.

„Pravo na besplatnu vakcinu imaju pacijenti na hemodijalizi i koji su zvrašili terapiju, isulin ovisni dijabetičari, pacijenti koji su kardiohirurški liječeni, djeca liječena od reumatske groznice sa poremećajima na srcu i oboljela od cistične fibroze, osobe oboljele od mišićne distrofije i multiple skleroze, te određeni broj zdravstvenih radnika“, navela je Tepavac.

Ona je dodala da se vakcinacija protiv sezonskog gripa preporučuje radnicima u svim službama koje kroz svoj posao imaju kontakt sa većim brojem ljudi.

Tepavac je naglasila da vakcinu protiv gripa ne mogu da prime osobe koje su trenutno inficirane virusom korona, kao i oni kojima je izrečena mjera izolacije, te da osbe koje su izliječene od kovida mogu da prime vakcinu nakon mjesec dana od prvih simptoma oboljenja.

Share With: