Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Na Petom gradiškom polumaratonu učestvovaće oko 450 trkača

Na Petom gradiškom polumaratonu, koji će u organizaciji Atletskog rekrativnog kluba Gradiška biti održan u nedjelju 7. marta, učestvovaće oko 450 trkača.

Predsjednik kluba Aleksandar Raca rekao je, gostujući u emisiji Radio sport, da je za trke na 21, 10 i 5 kilometara prijavljeno 350 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bugarske, te da će u trci na jedan kilometar učestvovati oko 100 djece uzrasta do 14 godina.

Raca je naveo da je start i cilj trke kod Kulturnog centra Gradiške. U 11 časova predviđen je start trke za djecu, a od 12 časova startovaće i trke na 5, 10 i 21 kilometar.

On je naglasio da su svi takmičari i osobe u organizaciji trke dužni da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, te da će iz tih razloga trkači startovati u grupama od po 50 takmičara i u razmaku najmanje jedan minut između grupa, uz obavezno nošenje zastitnih maski na startu i cilju trke.

Raca je dodao da prijavljeni trkači startne pakete mogu da preuzmu u Kulturnom centru Gradiška, dan prije trke 6. marta od 13 do 21 čas i na sam dan trke 7. marta od 8 do 11 časova.

Održavanje Petog gradiškog polumaratona podržali su Gradska uprava i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i brojni sponzori.

Za vrijeme održavanja polumaratona, od 12 do 15 časova biće obustavljen saobraćaj u pojedinim ulicama u gradu.

Share With: