Muzička škola ”Branko Smiljanić” Gradiška vrši upis učenika

Direktor Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“ Gradiška Ivan Ristić rekao je gostujući u programu Radio Gradiške da je juče počeo upis djece u pripremni i prvi razred muzičke škole.

„Upis će trajati  do 21. juna, roditelji mogu djecu djecu upisati svakog dana od 8 do 15 časova. Potrebno je ponijeti rodni list i popuniti prijavu koju će dobiti u prostorijama škole, u prijavi roditelji mogu navesti i koji instrument djeca žele naučiti svirati“ rekao je Ristić.

Ristić je dodao da se upisati mogu djeca uzrasta osam i devet godina, odnosno djeca rođena 2010. godine, koja će se upisivati u prvi razred muzičke škole  i 2011. godine, koja upisuju pripremni razred.

Učenici mogu upisati odsjeke klavira, harmonike,gitare, violine, flaute i violončela, a do početka školske godine očekuje se formiranje odsjeka za klarinet i saksofon.

Fotografija JU OMŠ "Branko Smiljanić".

U Muzičkoj školi „Branko Smiljanić“ već pet godina postoji i muzičko zabavište koje pohađaju djeca uzrasta od pet do sedam godina i koja jednom sedmično imaju čas.

Učenici muzičkog zabavišta i pripremnog razreda predstaviće svoje  znanje večeras od 18 časova u Kulturnom centru Gradiška. Pored učenika muzičkog zabavišta i pripemnog razreda publici će se predstaviti i učenici prvog razreda muzičke škole.

U prvi razred prošle godine upisan je 51 učenik, a u pripremni razred 36 učenika.

Share With: