Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Muzej na otvorenom dobio prve skulputure

U parku kod Trga jevrejskih stradanja u Gradišci danas su postavljene skulpture pod nazivom „Knjiga“ i „Forma koja se razvija“, a koje su nastale tokom ovogodišnjeg Prvog međunarodnog simpozijuma u kamenu-Boro Nježić.

Direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović rekao je da su tokom Simpozijuma nastala tri mozaika i dvije skulpture. On je istakao da dva mozaika na slobodnu temu krase šetalište na Keju dok je mozaik pod nazivom „Djeca Kozare“ postavljen na Trgu Čubrilovića.

Vujinović je istakao da će park u blizini graničnog prelaza biti prvi muzej na otvorenom u gradu koji će vremenom biti ispunjen kamenim skulpturama.

„Krećemo iz ovog dijela grada  jer je ovo veoma frekventna lokacija. Ovuda prolazi veliki broj naših sugrađana ali i onih koji dolaze u Republiku Srpsku ili putuju ka Evropi. Vremenom, kako Simpozijum bude rastao tako ćemo skulpturama oplemeniti i druge djelove grada“ rekao je Vujinović.

On je naglasio da se međunarodni simpozijum u kamenu-Boro Nježić održava u čast našeg sugrađanina Bore Nježića koji je umjetničku slavu stekao u Srbiji i Evropi i dodao da će se i narednih godina raditi na memorijalnom dijelu kolonije kao i stvaranju umjetnosti u kamenu.

Share With: