МУП: Позив да се Дан Републике Српске прослави у миру и достојанствено

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом прославе 09. јануара, Дана Републике Српске, предузима појачане мјере безбједности у циљу одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду.

Из Министарства унутрашњих послова позивају све грађане Републике Српске да дођу у Бањалуку, да Дан Републике Српске прославимо у миру и достојанствено.

– Грађани који буду жељели да прате свечани дефиле који ће бити одржан у недјељу, 09. јануара 2022. године у 12,00 часова у Бањалуци савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете. Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ – наводи се у саопштењу.

У циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом наступајућих празника, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета дана 08. и 09. јануара 2022. године од 00.00 до 24.00 часова.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведене дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Из министарства наводе да у циљу безбједности учесника поводом прославе „9. јануара“, забрањује се саобраћај за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности и то 08.01.2022. године у периоду од 16.00 до 21.00 час и 09.01.2022. године у периоду од 07.00 до 15.00 часова на свим улицама на територији града Бања Лука, изузев улица на магистралном путу М-I 108 Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, Књаза Милоша, Бранка Поповића (источни транзит) и магистралном путу М-I 101 Мањачких устаника, Омладинска, Крајишких бригада (западни транзит).

Share With: