Top lista

Top lista za 15.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

MSD: Podrška mjerama Vlade usmjerenim na poboljšanje statusa mladih

Izvršni komitet Mladih socijaldemokrata i ove, kao i svih prethodnih godina, zajedno sa svojim sugrađanima, masovno će obilježiti 9. januar – Dan Republike u svim gradovima i opštinama Republike Srpske.

“Pozivamo sve opštine i gradove u Republici Srpskoj, koji to još nisu uradili, da donesu odluke kojima će ulica ili trg u njihovoj lokalnoj zajednici dobiti ime 9. januar”, saošteno je iz SNSD-a.

Na sjednici Izvršnog komiteta Mladih socijaldemokrata, koja je održana sinoć u Banjaluci, ocijenjeno je da je od velike važnosti učešće mladih u društveno-političkom životu i što veća zastupljenost mladih na izbornim listama svih stranaka.

“Imajući to u vidu, postavili smo sebi cilj da nakon narednih lokalnih izbora imamo više od 100 mladih odbornika iz SNSD-a na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH”, ističe se u saopštenju.

Mladi socijaldemokrati dali su punu podršku mjerama Vlade Republike Srpske koje su usmjerene na poboljšanje statusa mladih, sa posebnim akcentom na njihovo zapošljavanje i samozapošljavanje kroz kontinuirano provođenje više različitih programa.

“Mladi socijaldemokrati pokreću program Nova snaga SNSD-a kojim će, kroz razne edukativne programe u svim većim opštinama i gradovima, uključiti u organizaciju veliki broj mladih ljudi koji do sada nisu imali nikakvo političko iskustvo. Ovom prilikom pozivamo sve mlade da se uključe u rad Mladih socijaldemokrata, te da kroz aktivizam i predlaganje sistemskih mjera direktno utiču na poboljšanje statusa mladih”, navodi se u zaključcima sa sjednice Izvršnog komiteta Mladih socijaldemokrata.

Na sjednici je data i “podrška srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i srpskoj reprezentaciji na nivou zajedničkih institucija, u procesu konačnog formiranja vlasti na nivou BiH i realizaciji izborne volje građana Republike Srpske”.

Share With: