„Мрвице“ снимају пјесму и видео спот

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце „Мрвице“ припрема пјесму посвећену „Мрвицама“. Ових дана у Градишци снимљени су кадрови за потребе музичког спота који ће премијерно бити приказан 17. новембра када се обиљежава Свјетски дан пријевремено рођене дјеце.

На идеју да  сними пјесму под називом „Мрвице“ дошао је Дејан Пристајко из Градишке,  члан Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце. Пјесму уз пратњу дјечијег хора Врапчићи изводи његова кћерка Анастасија.

Дејан Пристајко каже да има двоје дјеце која су пријевремено рођена, те да кћерка има пет година и да показује музички таленат који је покзала у овој пјесми.

У снимању музчког спота учествовала су пријевремено рођена дјеца из Градишке, Лакташа, Новог Града, Бања Луке, Српца, Козарске Дубице. Кадрови су снимљени  на неколико локација у Градишци.

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце „Мрвице“ током године има разне активности. Организују донаторско вече, те на пригодан начин обиљеже 17. новембар Дан пријевремно рођене дјеце. Представник Удружења Данка Мирјанић каже да увијек имају активности које подржавају разни донатори. Она каже да им је жеља да уреде простор за потребе Удружења и чланова, али и да већ три године чекају да се мајкама који роде пријевремено омогући дуже породиљско боловање као мајкама које роде близанце, јер то заиста пуно значи.

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце „Мрвице“ у Републици Српској основано је прије шест година. Циљ формирања удружења је помоћ и подршка породицама које имају пријевремено рођену дјецу, али и подизање свијести јавности о овој појави.

Н.М.

Share With: