Мокри и клизави коловози, опрез због магле

Због кише која је падала током ноћи на подручју Херцеговине вози се по мокрим и клизавим коловозима. У осталим крајевима Републике Српске није било падавина, па су коловози суви и мјестимично влажни. Због ниских јутарњих температура у вишим предјелима упозоравамо на локалну поледицу. Густа магла јутрос успорава саобраћај на подручју Бања Луке, Приједора, Добоја, Мркоњић Града и Источног Сарајева. Магле, мјестимично има и на осталим дионицама у котлинама и дуж ријечних токова, а скрећемо пажњу на на учестале ситније одроне.

Из АМС Српске возачима савјетују да возе максимално опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу,те да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

Због радова, до 31. децембра 2023. године привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу МI-105, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута РI-2102 Разбој-Руданка.

Због неопходних радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу М II-501 Приједор 3-Копривна. Возаче молимо да возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију (до 31.12.2023.).

Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута M-I 111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

На граничним прелазима у БиХ у путничком саобраћају нема дужих задржавања.

Share With: