Moкри и клизави коловози

На магистралном путу М I – 115, Бијељина – Зворник, у мјесту Тршић, због саобраћајне незгоде, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила. 

На осталим путевима, саобраћај се одвија несметано, а коловози су претежно мокри и клизави, осим на крајњем југу. Спорије се вози на мјестима гдје се изводе радови, па возаче позивамо да на овим мјестима возе са повећаном пажњом и поштују привремено постављену сигнализацију.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Share With:

Mokri i klizavi kolovozi

Auto-moto savez Republike Srpske upozorava jutros vozače da su kolovozi izuzetno klizavi zbog kiše koja je padala u većini krajeva Srpske, nakon dužeg perioda visoke temperature.
Voda koja se zadržava, pomiješana sa česticama izduvnih gasova i prašine, kolovoze dodatno čini veoma klizavim, zbog čega se i češće dešavaju nepredviđene situacije i vozačima se savjetuje da maksimalno drže odstojanje između vozila, navedeno je u saopštenju Auto-moto saveza Republike Srpske.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Share With:

Мокри и клизави коловози

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по мокрим и клизавим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезнију и спорију  вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Share With: