Могући снијег и поледица на коловозима у вишим предјелима

У вишим предјелима и преко планинских превоја у сјеверозападним крајевима Републике Српске, из АМС Републике Српске упозоравају на мјестимично заснијежен коловоз и поледицу, док је поледица због ниских температура могућа и у осталим вишим предјелима, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. У осталим крајевима, коловози су претежно мокри и клизави. Возачима се скреће пажње и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Због свега наведеног, савјетује се максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу М-I 102 Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због протеста у Хрватској, преко граничног прелаза Орашје-Жупања не могу саобраћати аутобуси и теретна возила.

 

Share With: