Mogući odroni na dionicama kroz usjeke

Saobraćaj se na većini puteva u u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez većih zastoja po mjestimično mokrim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Lamovita-Ivanjska, od Verića do Lamovite. Za vrijeme obustave, saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu, odnosno lokalni put Lamovita-Bistrica.

Režim saobraćaja zog izgradnje kanalizacije izmijenjen je na raskrsnici magistralnog puta Banja Luka /Rebrovac/-Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja.

Klizište je obustavilo saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se otežano prolazi na putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Kozarac-Mrakovica, te dionicom Ukrina-Vijaka, a u toku su radovi na dijelu puta od Tedin Hana do Križa na granici sa FBiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Share With: