Могућа поледица због ниске температуре

Саобраћај се јутрос у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз умјерену фреквенцију возила. Због ниске јутарње температуре могући су наиласци на поледицу посебно на дионицама у вишим предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу и на могуће одроне на дионицама у усјецима и возачима савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због радова на санацији коловоза, на магистралном путу М-I 115 ГП Рача-Балатун саобраћај се на мјесту извођења радова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова, до 31. децембра 2023. године привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу МI-105, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута РI-2102 Разбој-Руданка.

Због неопходних радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу М II-501 Приједор 3-Копривна. Возаче молимо да возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију (до 31.12.2023.).Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, извршиће се привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Р-I 3103, Добој-Модрича, у мјесту Костајница у периоду од 20.09. до 20.12.2023. године. На регионалном путу РII-1502 дионица Приједор 3-граница РС/ФБиХ (Стара Ријека) долазиће до измјене у режиму саобраћаја због преласка радних машина преко наведеног пута. (16.03. до 31.12.2023.).

На магистралном путу М-I 102 Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу МI-108 дионица Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута Бањалука-Приједор у периоду од 10.01. до 31.12.2023. долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Санациони радови изводе се на магистралним путевима: Јабланица-Мостар (мост Бегића и Беговића), Кључ-Сански Мост (на улазу у Сански Мост, код Воденог парка) и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На  граничним прелазима нема дужих задржавања .

Share With: