Могућа поледица због ниске температуре

На дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, скрећемо пажњу на мјестимично угажен снијег на коловозу и поледицу. Због ниских температура, поледица је могућа и у нижим предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. Видљивост је због магле мјестимично смањена у котлинама и дуж ријечних токова. Додатан опрез је неопходан и на дионицама у усјецима и поред камених косина, због учесталих одрона, као и на путевима са санационим радовима, гдје је обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. На свим путним правцима возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену условима и стању на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Забрањује се превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета у дане:

06.01.2022. године од 12:00 часова до 07.01.2022. године до 24:00 часа и

09.01.2022. године од 00:00 часова до 24:00 часа.

Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) обавјештава све возаче да је од 1. новембра 2021. године на снази Правилник о саобраћају у зимским условима којим је прописано да сва моторна возила у Српској и БиХ морају до 1. априла 2022. године посједовати зимску опрему, без обзира на временске услове.

„Лако је алкохол одбити“, назив је републичке превентивне кампање која се спроводи до 31. јануара 2022. године у више градова и општина Републике Српске (РС).

Кампању заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез (АМС) РС са 49 ауто-мото друштава, локалне заједнице и друштвено одговорна компанија „Витинка“ уз медијску подршку Радио-телевизије РС. Циљ спровођења кампање је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз смањење броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола.

На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

S.S.C.

Share With: