Mjestimično vlažni kolovozi, magla u kotlinama

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, te podsjećaju da je u BiH obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na putu Draksenić – Vrbaška jedan – Vrbaška dva obustavljen je saobraćaj, a alternativni pravac je Gradiška – Banjaluka – Prijedor – Kozarska Dubica.

Prohodna je dionica puta Vodice – Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica – Podgradci.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica – Draksenić – granica BiH/Hrvatske /Jasenovac/.

U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška – Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, iz AMS mole vozače da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Share With: