Mješoviti gradski hor “Lira“ ima podršku Gradske uprave Gradiška

U Gradskoj upravi grada Gradiška danas je organizovan prijem za članove Mješovitog gradskog hora“Lira“ Gradiška.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je istakao da je današnji prijem bio prilika da se sumiraju dosadašnje aktivnosti hora, razgovara o budućim planovima i saradnji.

„Današnjim prijemom mi smo željeli da se zahvalimo članovima Mješovitog gradskog hora“Lira“ Gradiška na organizovanju nedavno održanog koncerta, na njihovom dosadašnjem radu i da im kažemo da imaju našu punu podršku“, istakao je Adžić.On je izrazio nadu da će hor na najbolji način predstavljati Gradišku, ne samo na području regije nego i šire.

Dirigent hora Mirjam Marković zahvalila se gradonačelniku na današnjem prijemu na kojem su dobili potvrdu da će imati podršku Gradske uprave u svom budućem radu.Markovićeva je istakla da u oktobru planiraju učešće na horskim susretima u Banjaluci, dok je za novembar planiran nastup povodom obilježavanja stogodišnjice postojanja Gimnazije Gradiška.“Osim redovnih proba i nastupa, napravili smo strategiju kako privući što veći broj muških članova, jer ih je trenutno u horu malo“, istakla je Markovićeva.

Jedan od rijetkih muških članova hora, Srđan Belenzada rekao je da se horskim pjevanjem bavi već deset godina, a osim pjevanja svira bunjeve, harmoniku i klavir.

Članica hora Danka Mirjanić rekla je da je u horu već četiri godine i dodala da joj prija atmosfera u horu i da se nakon proba i nastupa osjeća mnogo opuštenije, a posebno joj se dopada repertoar Mješovitog gradskog hora“Lira“ koji nije klasičan.

Mješoviti gradski hor“Lira“ trenutno ima 37 aktivnih članova.

S.Vidović

Share With: