Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Mjere zabrane u Srpskoj produžene do 22. juna

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske danas je donio odluku da se do 22. juna 2020. godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

Štab je pomenutu odluku donio s ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 i zaštite i spasavanja stanovništva.

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske razmatrao je danas, na 42. sjednici, održanoj u Banjaluci, epidemiološku situaciju u Srpskoj, a kako je saopšteno nakon sjednice, Štab je donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID – 19) u Republici Srpskoj.

“Do 22. juna ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6.00 do 23.00 časova. Takođe, do 22. juna zabranjuju se i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista”, navedeno je u saopštenju nakon sjednice.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan.

“S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i nastanka COVlD-19 bolesti kod fizičkih lica u Republici Srpskoj, ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantinskog tipa u svrhu smještaja fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan i to: JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na lokaciju – stara pulmologija, JU Dom učenika ‘Bijeljina’, Bijeljina, JU ‘Dom učenika’ Trebinje i JU ‘Dom učenika’ Doboj”, navedeno je u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o izmjeni Zaključka o odobravanju korišćenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, koristiti za smještaj studenata su: JU Studentski centar Nikola Tesla Banjaluka – Paviljon 1 i Paviljon 2, JU Studentski centar Zvornik, JU Studentski centar Pale, JU Studentski centar u Lukavici, JU Studentski dom Foča i JU Studentski centar Trebinje.

Share With: