„Миропомазани“ отвара Први фестивал позоришта Републике Српске

Градско позориште Градишка, на дан отварања Првог фестивала позоришта Републике Српске, у петак 19. маја са почетком у 20 часова премијерно ће извести представу “(Миро)помазани”.

Ова комедија, аутора Зорана Тодоровића из Источног Сарајева проглашена је за најбољи необјављени драмски текст на јавном конкурсу „Реци наглас“ који је Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало у сарадњи са Градским позориштем Градишка.

Режију за представу потписује Слободан Перишић, а играју Александар Стојковић Пикси, Златан Видовић, Бојан Колопић и Сњежана Мишић.

Слободан Перишић рекао је да је текс „Миропомазани“ идеалан за Градско позориште Градишка због продукцијских захтијева али да има савршену тематику интересантну нашем народу, а то је национални идентитет.

Александар Стојковић Пикси нагласио је да је комад занимљива комедија, а да публика највише воли комедију јер живи у тешком времену.

„Представа Миропомазани биће јако пријатно искуство за публику у Градишци и гдје год је будемо играли. Фестивал Љубица, кад погледамо репертоар, то је јако добра идеја. Све сам представе погледао и све су јако добре и сматрам да ће то бити прави позоришни празник у Градишци“, рекао је Стојковић.

На Првом фестивалу позоришта Републике Српске који ће бити одржан од 19. до 23. маја 2023. године у Културном центру, наступиће:

Народно позориште Републике Српске представом “Госпођица”, Градско позориште Семберије и Народно позориште Републике Српске представом “Хасанагиница”, Градско позориште Градишка представом “(Миро)помазани”, Позориште Приједор представом “Кућа на брду” и Градско позориште “Јазавац” из Бањалуке са представом “Бањалука”.

Селектор фестивала је Жељко Стјепановић, а чланови жирија су Радослав Лале Павловић, Наташа Дракулић и Гвозден Ђурић.

Г. Влаинић

Share With: