Milovan Gagić novi predsjednik Boračke organizacije Gradiška

Na Izbornoj skupštini Boračke organizacije Gradiška danas je za novog predsjednika izabran Milovan Gagić, koji je najavio da će voditi posebnu brigu o jedinstvu unutar Boračke organizacije.

“Vjerujem da kao novi predsjednik gradske Boračke organizacije mogu boračkoj populaciji pružiti jednu novu priču koja će boračke kategorije dići na viši nivo. Ja se nadam da ću u svom mandatnom period uspijeti unaprijediti status boračkih kategorija koje su veoma zapostavljena a koja su dala sve za stvaranje Republike Srpske” rekao je Gagić.

On je naglasio da borcima treba vratiti jedinstvo, naći zajednički stav svih boračkih organizacija kako bi svi stavovi koji idu prema lokalnoj upravi, ministarstvima i Vladi bili jedinstveni.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška, Radomir Pjanić rekao je da je gradska uprava ranijih godina radila na unapređenju položaja boračkih kategorija i istakao da je završeno centralno spomen obilježje.

“Osim pomoći sa republičkog nivoa Gradska uprava svake godine izdvaja za stambena zbrinjavanja i jednikratne novčane pomoći”, rekao je Pjanić i dodao da će saradnja sa Boračkom organizacijom biti nastavljena i u narednom periodo.

Izbornoj skupštini prisustvovao je 51 od 53 delegata, koji su izabrani od strane mjesnih boračkih organizacija.

Za novog predsjednika Boračke organizacije u Gradišci mjesne boračke organizacije predložile su pet kanidata: Milovana Gagića, Ljubomira Peulića, Željka Savanovića, Zorana Devića i Mirka Pjanića od kojih su od kandidature odustali Željko Savanović i Mirko Pjanić.

Osim predsjednika, na Izbornoj skupštini izabrani su delegati za Skupštinu Boračke organizacije Republike Srpske, članovi Predsjedništva opštinske boračke organizacije, odbori porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, Nadzorni odbor i razne komisije koje su predviđene Statutom organizacije.

Share With: