Милорад Арлов заустављен на административном прелазу Јариње (ВИДЕО)

Предсједник Одбора за Косово и Метохију Милорад Арлов заустављен је јуче на административном прелазу Јариње. Забрана уласка на КиМ и даље је у систему безбједносне агенције тзв. Косова, каже Арлов.

Арлов наводи да, како га је обавијестио његов адвокат Небојша Влајић, забрана уласка од полиције и безбједносне агенције АКИ „Косова“ није скинута из система забрана уласка на територију Косова и Метохије.

– Још нисам добио ни одговор на молбу коју сам послао 28. јула тзв. влади Косова, министру полиције и директору безбједносне агенције у Приштини да се промијени њихова одлука забране. Дошао сам до Јариња вјерујући да ће се нешто промијенити и био спреман да уђем и да присуствујем обиљежавању храмовне славе манастира Грачаница, посјетим пријатеље и учествујем на фудбалском сусрету ветерана Грачанице и Пожаревца поводом Велике Госпојине, храмовне и општинске славе Грачнице. Пред почетак школске године подијелим за седморо дјеце четворомјесечну помоћ или укупну стипендију у вриједности 2.500 евра и обиђем њихове породице – наводи у саопштењу Арлов.

Додаје да је посљедњи пут покушао да уђе на КиМ 8. новембра 2022. године, када је враћен и од тада се више пута обраћао писменим путем и молбама да му се укине забрана.

– Мада се не слажем са неправедном одлуком забране ПУ из Приштине гдје је већ више од три године нарушена демократија и моја слобода кретања, ја морам поштовати иако неправедну одлуку ПУ из Приштине а хуманост неће бити спријечена, стипендије дјеци биће уручене на Јарињу у сриједу 30. августа у 13 часова – каже Арлов.

Он је апеловао на све међунаодне институције, безбједносне структуре Кфор и Еулекс, стране амбасаде да утичу на Приштину да се укину неправедне забране многима који желе помоћи српски народ на Косову и Метохији.

– Апелујем на руководство Србије да на разговорима у Бриселу са Приштином проблем забрана ставе на дневни ред и упознају о нарушавању слободе кретања хуманитарним организацијама, појединцима новинарима, који ничим никога не угрожавају на Косову и Метохији – додао је Арлов.

РТРС

 

Share With: