Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Miletić: Povoljan poslovni ambijent rezultat aktivnog četvorogodišnjeg rada

Posebno priznanje za najvišu ocijenu ispunjenosti kriterijuma regionalnog programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u Republici Srpskoj, koje je Privredna komora Srpske nedavno dodjelila Gradu Gradiška, rezultat je aktinog četvorogodišnjeg rada na ispunjavanju 10 kriterijuma i 68 potkriterijuma BFC standarda, rekla je načelnik Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte grada Gradiška Danijela Miletić, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške.

Miletićeva je istakla da je za ovu ocijenu i ispunjavanje više od 96 odsto kriterijuma bilo potrebno aktivno učešće Gradske uprave, Skupštine grada, gradskih komunalnih preduzeća i saradnja sa privrednim i nevladinim sektorom.

„Radili smo dodatno na unaprijeđenju strateškog planiranja, gdje smo uključili privredni sektor da bi saslušali njihove potrebne i uvrstili ih u Strategiju razvoja i Plan kapitalnih investicija, te uključili nevladin sektor i njihove potrebe uvrstili u strateška razvojna dokumenta kako bi kasnije mogli da apliciramo za donatorska sredstava“, navela je Miletićeva.

Ona je dodala da je u procesu stvaranja boljih uslova za privredni razvoj i investiranje formiran i Privredni savjet grada Gradiška, gdje privrednici učestvuju u kreiranju razvojnih politika, te je rađeno na novom konceptu promocije potencijala za investiranje na području grada.

Miletićeva je naglasila da je potreban kontinuirani rad da bi se zadržao i unaprijedio postignuti nivo u oblasti unaprijeđenja povoljnog poslovnog ambijenta, čiji je rezultat povećan broj novootvorenih privrednih subjekata i radnih mjesta.

Ona je navela da je Gradska uprava trenutno uključena u pet međunarodnih projekata, od kojih se tri odnose na prekograničnu saradnju, ističući da međunarodni donatori trenutno najveći akcenat stavljaju na projekte zaštite životne sredine.

Miletićeva je dodala da su u proteklih četiri godine u Gradišci formirani dobri timovi ljudi koji se bave pisanjem projekata, da su u tom periodu na području grada realizovani brojni projekti na osnovu kojih su povučena donatorske sredstva u iznosu od 59 miliona KM, te da Gradiška ima spremnih 10 velikih kapitalnih projekata za koje čeka da se otvore javni pozivi međunarodnih donatora.

M. Malešević

Share With: