Милачић: Дјеца су моја енергија

Васпитач у Дјечијем вртићу „Лепа Радић“ Градишка Валентина Милачић, овогодишња је добитница Светосавске награде Министарства просвјете и културе Републике Српске за 2021. годину за изузетно постигнуће у предшколском образовању.

Милачићева је рекла, гостујући у емисији “Жене и могућности” Радио Градишке, да Светосавска награда представља круну на њен 16-о годишњи васпитно-образовни рад али и књижевност.

„Од почетка мог рада трудим се да не запоставим оно што радим него да се унапређујем. Бројни моји радови су објављивани и на то сам поносна, а сви моји радови су плод интеракције са дјецом, они су моја повратна енергија јер без дјеце не би било ни Светосавске награде“ рекал је Милачићева.

Она је нагласила да је важно подстицати креативност код дјеце. “Креативност је духовност. То је мој мото јер је креативност пут спознаје, оно што дјете јесте, оно што дјете може, што умије и зна”, рекла је Милачићева и додала да је написала и књигу под називом „Компетенције васпитача у игроликом процесу сажимања теорије и праксе“ која је стручна литературе за васпитаче.

Милачићева је осим стручне литературе позната и по поезији коју пише. Издала је пет књига: “Име тишине”, “Вијенац несанице”, “Близнакиња грома”, “Ужарена лаванда” и “Ками до камена” за коју је добила награду “Стражилово” 2014. године.

Г.Влаинић

Share With: