Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 3.12.2022.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Mikić: Trudom i radom se mogu ostvariti svi ciljevi

Kao odbornica nastojaću da doprinesem stvaranju boljih uslova za život sugrađana, istakla je gostujući u emisiji“Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške Danka Mikić odbornica SNSD-a u Skupštini grada Gradiška, jedina žena sa kandidatske liste ove partije koja je na proteklim izborima osvojila mandat.

„Na lokanim izborima na listama za odbornike Skupštine grada bilo je oko 40 odsto žena. Ja sam prvi put bila na listi ispred najveće političke partije, Saveza nezavisnih socijaldemokrata i osvojila sam kao žena najveći broj glasova, ukupno 1387 od svih žena koje su bile kandidati za odbornike Skupštine grada. Ovim putem bi se zahvalila svim građanima Gradiške koji su mi dali podršku“, istakla je Mikićeva.

Mikićeva je naglasila da zastupljenost žena u politici još uvijek nije na dovoljno visokom nivou i dodala da ženama treba dati puno više prostora u javnom i političkom životu jer one najbolje znaju kako da sačuvaju porodicu, kulturu i tradiciju i planiraju bolju budućnost.

Mikićeva je godinama aktivna na svim poljima jer želi doprinijeti društvu i sredini u kojoj živi, a ta aktivnost se posebno ispoljila kroz angažman predsjednika Savjeta mjesne zajednice Senjak.

„Savjet mjesne zajednice Senjak  kanidovao je projekte za Plan kapitalnih investicija 2019/2023. godina u okviru kojeg je izvršeno snimanje i čišćenje cjevovodne kanalizacije. Urađeno  je proširenje vodovodne i kanalizacione mreže jer je urbanističkim planom predviđena izgradnja stambenog i poslovnog prostora u urbanoj zoni Krošnja i Hiseta. Proširenjem naselja izgrađene su nove saobraćajnice, Tolstojeva ulica i Ulica Petra Mećave, a rekonstruisan je dio Ulice Petra Pecije“, istakla je Mikićeva i dodala da je u planu da se ove godine završi rekonstrukcija i donjeg dijela ulice. Mikićeva je rekla da je u prethodnom periodu otvoreno 5 dječijih igrališta, uređen je  park sa fontanom i asfaltirani parking prostori ispred zgrada u Vidovdanskoj ulici.

Prema njenim riječima u narednom periodu planira se izgradnja ulica u naselju Krošnja. „Projektna dokumentacija je završena za ulice Bogdana Gligića, Save Trivića i Save Gajića. To su ulice u kojima su izgrađene dvije stambene zgrade za izbjegla i raseljena lica i socijalne kategorije“, rekla je Mikićeva.

Osim što je aktivna u društvenom i političkom životu, Mikićeva je uključena u svakodnevno upravljanje i vođenje posla u porodičnoj firmi, majka je, supruga i kako sama naglašava ponosna baka dvoje unučadi.

„Želim da poručim mladima, a naročito ženama da imaju cilj u životu i da nikad ne odustaju, da budu uporni i da svojim trudom i radom mogu ostvariti sve svoje ciljeve“, naglasila je Mikićeva.

Share With:
Open

close button