Метаверзум – будућност која долази

Метаверзум је у посљедње вријеме веома популарна тема разговора унутар технолошке заједнице, а поједине компаније већ улазе у ове дигиталне свјетове.

Метаверзум је нова технологија коју људи тек треба да прихвате. У метаверзуму моћи ћете отићи на виртуалне концерте, онлине путовања, куповину дигиталних ствари или испробавање одјеће.

Метаверзум је у суштини мрежа виртуалних свјетова у 3Д-у који су фокусирани на стварање друштвених мрежа те интеракције између тих свјетова.

Ова технологија би могла промијенити рад и учење од куће који су се развили за вријеме корона вируса. Умјесто да вас неко прати и гледа преко видео позива, пратиће вас у виртуалним свјетовима.

Кенан Махмутагић ученик четвртог разреда Техничке школе Градишка сматра да је метаверзум будућност рада и учења од куће. Оваква технологија ће значајно промјенити наш живот у будућност јер ће људима који су удаљени омогућити да се друже у виртуалним свијетовима.

Они који могу себи приуштити виртуалне наочале, које тренутно коштају неколико стотина долара, могу већ сад посјећивати већ креиране виртуалне свјетове којима приступају путем својих виртуалних аватара.

Оно шта је потребно су квалитетне апликације које би привукле све већи број нових корисника.

Са количином талента те инвестиција који се улажу у виртуалне свјетове идеја о метаверзуму неће нестати убрзо.

Кенан Махмутагић
Share With: