Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Međunarodni dan babica: Žene na čijim se rukama rađa novi život

Međunarodni dan babica obilježava se 5. maja, a taj dan ustanovila je Internacionalna konfederacija babica 1992. godine.

Jedan od najljepših i najvažnijih trenutaka u životu većine žena je dan kada na svijet donesu novi život, a jedino babica ima tu privilegiju da pomogne majkama da u tom značajnom trenutku na svijet donese svoje čedo, rekla je Slavka Jeremić koja 39 godina radi kao babica u porodilištu Bolnice  Gradiška.

“Oduvijek sam željela da pomognem ženama u tom trenutku kada donose novi život na ovaj svijet i smatram da je ovaj posao odgovoran, ali i najhumaniji poziv na svijetu”, dodala je Jeremićeva.

Ona je istakla da je cijeli svoj radni vijek provela u gradiškoj Bolnici i da je bilo dosta slučajeva da je porađale majke, a nakon nekoliko decenija i njihove ćerke i da je prelijep osjećaj kada je prepoznaju nakon toliko godina.

Ova iskusna babica kaže da nije vodila evidenciju koliko se tačno djece rodilo uz njenu pomoć, ali da je za 39 godina radnog staža u porodilištu to sigurno bio jedan mali grad.

“I u ovom periodu u našem porodilištu imamo dosta posla, imali smo 188 poroda tokom ove godine i to je broj koji je približan prošlogodišnjem”, zaključila je Jeremićeva.

U gradiškoj Bolnici je zaposleno 15 babica.

Share With: