Међународни дан кувара – Супа право благо које чува наше здравље

Данас, 20. октобра обиљежавамо Међународни дан кувара који осим промовисања саме струке има за циљ да освијестити људе колико је важно користити намирнице и зачине на исправан начин, те која јела окрепљују и доприносе здрављу.
Један такав оброк који доминира нашим тањирима је супа/јуха/чорба.

Супа није само течни оброк, већ право благо које чува наше здравље изнутра и извана. Широм свијета, супе су увијек биле цијењене због својих окрепљујућих својстава, а данас та увјерења поткрепљују и научна истраживања. Супе су одличан извор течности што је важно за наше органе и кожу, храњиве су, месне супе су богате бјеланчевинама и минералима, док су повртне права ризница влакана, фитохемикалија и витамина. Оне нам дају осјећај ситости, па је научно доказано да ћете унијети 20 %
мање калорија, јер нас чине ситим и тиме избјегавамо преједање код главног оброка.
Супе су одлична подршка током болести, а тајна њихове моћи лежи у богатству минерала и воде. Тако нас пилећа супа освјежава током прехладе, док парадајз супе помажу да разбистримо свој ум и окријепимо тијело.

Како нам се ближе хладнији дани у години, онда су супе дефинитивно сјајно рјешење да би се не само брзо угријали, већ и нахранили нутритивним састојцима који се налазе у свим супама у праху или инстант супама за које је приликом припреме потребна само врућа вода.


Срећан Међународни дан кувара!

Share With: