Marjanović, Kozić: Velika čast biti dobitnik Svetosavske nagrade

Profesor elektrotehničke grupe predmeta u Tehničkoj školi Gradiška Radovan Marjanović i profesor matematike i informatike u gradiškoj Gimnaziji Danijela Kozić nalaze se među jedanaest profesora srednjih škola u Republici Srpskoj, dobitnika Svetosavske nagrade Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za 2021. godinu.

“Mislim da je ovo najveće priznanje koje jedan profesor može da dobije za svoj rad, ali i podstrek da i dalje održimo kvalitet nastave”, rekla je Srni Danijela Kozić, koja 15 godina radi u Gimnaziji u Gradišci.

Ona je istakla da je prilično teško danas zaisteresovati učenike za predmete koje predaje, pa je potrebno da prilagodi nastavu da ona ne bude suvoparna i da uvede moderne i digitalne alate kako bi učenike malo više motivisala za rad i učenje.

Marjanović je istakao da ovo priznanje smatra nagradom za dvadesetogodišnji rad u srednjoj školi.

“Ovo je veliko priznanje i za Tehničku školu, ali i priznanje za naš grad, jer su dva profesora dobila Svetosavsku nagradu”, dodao je Marjanović.

“Volim svoj poslao,volim da radim sa učenicima, posebno kada vidim da ima rezultata, da barem jedan ili više njih postignu poslije dobre rezultate. Za svaki čas se pripremam koliko je to potrebno, da bih i sam bio zadovoljan i da bi učenici od mene dobila pomoć i znanje koje im je potrebno”, rekao je Marjanović.

Marjanović je 2010. godine od Opštine dobio Zahvalnicu za doprinos obrazovanju, a prije tri godine proglašen je i najboljim profesorom srednjih škola u Gradišci.

LJubav prema poslu i želja da pomognu učenicima da postignu izuzetne razultate, zajednička su karakteristika oba ova prosvjetna radnika.

Osim Kozićevoj i Marjanoviću, Svetotosavka nagrada je dodijeljena i još jednom prosvjetnom radniku iz Gradiške.

Priznanje za izuzetna postignuća u predškolskom obrazovanju dobila je Valentina Milačić, vaspitačica u Javnoj predškolskoj ustanovi “Lepa Radić” Gradiška.

M.Malešević

Share With:
Open

close button