Манифестација „Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“ 12. децембра (ВИДЕО)

Завршна манифестација пројекта „Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“ који спроводи Удружење „Дуга“ биће одржана у уторак, 12. децембра у 17 часова и 30 минута у Културном центру Градишка. У програму ће учествовати дјеца из „Дуге“, учесници инклузивних радионица и ученици Гимназије.

Координатор пројекта Жана Ковачевић, гостујући у јутарњем програму „Добро јутро Градишка“, навела је да је ријеч о важном пројекту за Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка због њихове социјализације и видљивости.

 

„Кроз пројекат смо поред третмана увели радионачарски тип рада са дјецом кроз пет радионица: инклузивну радионицу за дјецу са потешкоћама, логопедско-дефектолошку, сензорну, спортску и креативну радионицу за родитеље“, појаснила је Ковачевић .

Психолог Невена Гвозденац рекла је да је у инклузивним радионицама учествовало 114 дјеце, 34 са потешкоћама у развоју и 80 дјеце типичног развоја.

„Радионице су организоване на различитим локацијама, најчешће у природи. Дјеца су била веома заинтересована. Циљ радионица је побољшање квалитете живота дјеце кроз дружење, креативно изражавање и различите инклузивне активности“, изјавила је Гвозденац.

Пројекат „Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“ је дио Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 који спроводи UNDP, а финансира Европска унија и Град Градишка.

С.С.Ц.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=9QtdgKZJvkw[/embedyt]

Share With: